Visumservice Twente

Visumaanvraag Nigeria

Wist u dat er sinds 23 december 2019 bij iedere keer dat er een visum voor Nigeria aangevraagd wordt, vingerafdrukken afgenomen moeten worden? Wilt u richting ambassade gaan met de juiste set documenten? Schakel dan Visumservice Twente in en u gaat met een gerust gevoel aan de tweede stap van de visumprocedure beginnen.

Nieuwe maatregel voor Chinees visum

Met ingang van 17 december 2019 dient de reiziger persoonlijk zijn vingerafdrukken te laten vastleggen bij het China Visa Service Centre in Den Haag. Er worden van alle vingers afdrukken vastgelegd. Gedeponeerde vingerafdrukken blijven vijf (5) jaar geldig, mits de visumaanvraag erna in hetzelfde paspoort geplaatst wordt. Gebruikt u dus een ander paspoort voor uw opvolgende Chinese visum, dan bent u verplicht wederom de aanvraag persoonlijk in te dienen en opnieuw vingerafdrukken te laten nemen.

Uitzonderingen zijn er voor kinderen onder de 14 jaar en ouderen boven de 70 jaar.

Tot nader order zijn er ook beperkingen voor het aanvragen van een visum voor niet-Nederlandse paspoorthouders of Nederlanders die niet in Nederland zijn geboren. Zij kunnen resp. alleen een single of double entry aanvragen of aanvullende documentatie kan vereist zijn. Het kan ook voorkomen dat het visum niet wordt afgegeven.

Visumleges dienen bij het indienen voldaan te worden en worden bij het niet afgeven van een visum niet terugbetaald.

Visumservice Twente kan u in het geval van het laten nemen van vingerafdrukken alsnog helpen. Neemt u hiervoor contact met ons op.