Visumservice Twente

China en biometrische gegevens

UPDATE 10 december 2019: met ingang van 17 december a.s. dient u als reiziger persoonlijk de visumaanvraag in te dienen omdat er dan vingerafdrukken verplicht zijn.

Wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.

=============================================================

De ons omringende landen België en Duitsland hebben vorige week aangekondigd vingerafdrukken te gaan nemen bij het aanvragen van een Chinees visum. Deze maatregel gaat in die landen half december 2019 in. De reizigers in deze landen zullen persoonlijk naar de betreffende ambassade moeten en de visumaanvraag indienen.

Begin oktober heeft Den Haag aangekondigd deze maatregel ook in te voeren, al is er tot nu toe geen definitieve datum genoemd. Het ligt in de lijn der verwachting dat de reiziger, die in Nederland, zijn/haar Chinese visum aanvraagt dezelfde procedure gaat volgen.

Bent u niet zeker of u wel de juiste documenten heeft opgesteld om dit visum aan te vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.