Visumservice Twente

China

Per 1 juli 2022 is het weer mogelijk om een business visum aan te vragen zónder de PU-uitnodigingsbrief. De visumprocedure is ingewikkeld. Neemt u contact met ons op over de details van het aanvragen van een visum.  

Type visum

Business

Duur visum

1 maand

Aantal inreizen

Single

Naam ambassade

Embassy of People’s Republic of China

Adriaan Goekooplaan 7

2517 JX  ‘s-Gravenhage

Nederland

Website

www.visaforchina.org/

Sinds februari 2019 hebben wij een aanvullende service voorafgaand aan het insturen van uw visumaanvraag. U kunt dan aangeven of u vooraf een documentencheck uitgevoerd wilt hebben. U levert het complete pakket in één PDF scan aan, wij nemen de stukken door en geven onze reactie c.q. opmerkingen voor correctie(s).

U kunt dit aankruisen op het opdrachtformulier, dat u onderaan deze pagina vindt. Hier zijn kosten aan verbonden.

Voordeel: een efficiënte en snelle afhandeling.

Kiest u hier niet voor dan worden de normale kosten voor het corrigeren van documenten berekend of u zult nieuwe documenten moeten aanleveren, die vertraging in de procedure kunnen geven.

Paspoort

nog minimaal 7 maanden geldig bij aanvraag en minimaal 3 blanco pagina’s naast elkaar hebben. Sinds 19 februari 2016 is het verplicht ook een kopie van de gegevenspagina van het paspoort bij te voegen.

Een kopie van het paspoort of de ID-kaart van de echtgenote bij samenwonen of getrouwd.

Pasfoto(‘s)

1, kleuren pasfoto op 33×48 mm formaat met witte achtergrond. Let op! Dit is een afwijkend formaat en kan alleen bij een fotograaf gemaakt worden. Tanden mogen niet zichtbaar zijn! Heeft de foto geen witte achtergrond, dan zal het niet lukken deze te uploaden.

Aanvraagformulier

1, origineel online ingevuld en met blauwe inkt ondertekend óf vul het Excel datablad volledig in en lever deze bij de overige visumdocumenten aan.

Uitnodiging (LoI)

ja, (kleuren PDF, kopie/scan is toegestaan) van het te bezoeken bedrijf in China. Uitnodiging mag bij indiening visumaanvraag mag niet ouder zijn dan 1 maand. Uitnodiging moet de volgende gegevens bevatten: informatie van aanvrager (naam, geslacht, geboortedatum, paspoortnummer, vervaldatum, etc.), doel van het bezoek, aankomst- en vertrekdatum, te bezoeken steden, relatie tussen de genodigde en de uitnodigende partij en details van financieel support tijdens het verblijf in China door de uitnodigende partij. Brief moet op briefpapier van het Chinese bedrijf inclusief adresgegevens en telefoonnummer. Tevens moet de brief ondertekend en gestempeld zijn (rode stempel) door de uitnodigende partij.

Een business License van de Chinese firma.

Hotelbevestiging

ja, met vermelding naam reiziger, bevestigingsnummer en volledig adres en telefoonnummer van hotel. De hotelreservering(en) moet de gehele reisperiode afdekken.

Vluchtschema

ja, in het Engels en met een Chinese stad/plaats. Hong Kong wordt niet als China gezien en derhalve niet geaccepteerd. Een trein- of bootticket van bijv. Hong Kong naar een Chinese stad wordt geaccepteerd.

Financiële aantoonbaarheid

ja, in de vorm van een werkgeversverklaring. Zie bijlage. Aan te vullen en af te drukken op briefpapier van de werkgever en ondertekenen (iemand anders dan u zelf).

Persoonlijk reisplan

ja, zie de bijlage.

Overige (belangrijke) informatie

Belgische paspoorthouders kunnen in Den Haag een visum voor China aanvragen, mits er een werkgeversverklaring van de NL firma op dito origineel briefpapier meegeleverd wordt bij de visumaanvraag.

Een non-Schengen inwoner dient altijd kopie van beide zijden van de verblijfs- c.q. werkvergunning voor NL bij te voegen.

Consent for processing personal data and biometric data dient u bij de visumaanvraag aan te leveren. U vindt het document hier of onderaan de pagina.

Duur aanvraag

4 werkdagen, spoed mogelijk, wij adviseren u in dat geval contact met ons op te nemen.

Prijs leges *

€ 126,55

Pré check € 75,00

* excl. BTW en bemiddelings- en afhandelingskosten, verzending

 Visum datablad

PDF icoonOpdrachtformulier

Word icoon Voorbeeld uitnodiging

 Voorbeeld werkgeversverklaring

  Persoonlijk reisplan

Consent for processing personal data and biometric data