Visumservice Twente

India

Sinds 28 april 2014 dient u persoonlijk uw visumaanvraag in te dienen bij de Nederlandse vertegenwoordiging van VFS Global in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam als u voor de 1e keer een visum aanvraagt. Er zijn uitzonderingen van toepassing. Neemt u hiervoor contact met ons op.

U zult altijd persoonlijk naar het VFS Global moeten reizen in verband met de afgifte van biometrische data (gezichtsscan en vingerafdrukken).

Om te voorkomen dat uw aanvraag afgewezen wordt en u uw reis uit moet stellen, adviseren wij u om gebruik te maken van de Visumservice Twente pre-check. Wij controleren uw aanvraag op volledigheid, correcte invulling en geldigheid van de door u aangeleverde documenten. Stuur een volledige PDF scan van alle documenten plús het pre-check formulier naar h.wevers@visumservicetwente.nl. Wij plannen de afspraak voor uw in. Incomplete documentatie kan niet in behandeling genomen worden. Aan een pre-check zijn kosten verbonden.

Type visum

Business

Duur visum

12 of 60 maanden

Aantal inreizen

Multiple

Naam ambassade

Embassy of India

Adres ambassade

Buitenrustweg 2

PC ambassade

2517 KD

Plaats ambassade

‘s-Gravenhage

Land ambassade

Nederland

Website

www.indianembassy.nl of www.vfsglobal.com

Paspoort

nog minimaal 6 maanden geldig na terugkomst uit India en minimaal 2 blanco pagina’s naast elkaar. Het paspoort mag geen beschadigingen aan (visum)pagina’s bevatten en dient machinaal leesbaar te zijn.

Pasfoto(‘s)

2, originele identieke foto’s (scans zijn niet toegestaan) in kleur en op formaat 5 x 5 cm (!). De ene op het aanvraagformulier plakken en de andere met een paperclip bevestigen (tip: zet naam op achterkant). Nietgaten in de foto zijn niet toegestaan.

Visum applicatie formulier

digitaal in te vullen klik hier Zet alleen een handtekening (2x) op het daarvoor bedoelde vak op pagina 1 en 2 en vul alles in. Handmatige correcties zijn niet toegestaan. Zie ook opmerking over het 2e paspoort onderaan deze pagina bij ‘overige informatie’. Lukt het u niet om het visumaanvraagformulier online in te vullen, vult u dan het datablad in, dan maken wij het visumaanvraagformulier voor u op.

Het visum applicatie formulier mag op de dag van indienen niet ouder zijn dan 30 dagen.

Uitnodiging (LoI)

ja, van een geregistreerd bedrijf/instelling in India, met vermelding van KvK en BTW nummer in de adresgegevens, paspoortgegevens reiziger en omschrijving van doel bezoek. Uitnodiging dient aan de ambassade gericht te zijn en mag een PDF kleurenscan zijn.

Garantiebrief (LoG)

ja, het origineel van werkgever aanvrager op origineel briefpapier van werkgever, met duidelijke omschrijving van doel bezoek, hoe lang en paspoortgegevens. LoG aan de ambassade richten. Vage omschrijvingen als ‘zakelijk’ of ‘meeting’ dienen niet gebruikt te worden.

Vluchtschema

nvt

Ingang geldigheid

afgiftedatum visum

Overige (belangrijke) informatie

Een General declaration + Certificate of Incorporation (voorbeeld) uit India. Als u als buitenlander in India een directeurs-positie bekleedt, dient u een kopie van het aan u door de Indiase autoriteiten toegewezen DIN (Direction Identification Number) nummer te verstrekken.

Spoed is niet altijd mogelijk. Neemt u eerst contact met ons op of het mogelijk is.  Sinds 16 augustus 2013 moeten beide paspoorten van de aanvrager getoond worden bij het indienen van de visumaanvraag als u over een 2e paspoort beschikt, u dient een verklaring bij te voegen dat er geen geldig visum in het andere paspoort zit of een tweede paspoort aanwezig is. Uiteraard wel ook een kopie van het andere paspoort bijvoegen, wanneer u dit heeft.

Belangrijke informatie m.b.t. buitenlandse paspoorthouders

Indien de aanvrager een buitenlandse nationaliteit heeft en minder dan twee jaar in Nederland woont, dient een telex te worden aangevraagd. Hiervoor dient het extra formulier TELEX ingevuld te worden (of zie onderaan de pagina tussen de formulieren). De ambassade van India stuurt dit formulier naar de ambassade van India van het land van herkomst van de aanvrager om toestemming te krijgen om het visum in Nederland af te kunnen geven. Deze procedure zal dan 2-3 weken duren en spoed is niet mogelijk.

De aanvrager dient er rekening mee te houden dat de ambassade van India de aanvrager op interview kan vragen bij de consul (dit kan per aanvrager verschillen). BLS neemt dan contact met u op zodra hierover informatie ontvangen is van de ambassade. De aanvrager moet in elk geval een geldige verblijfsvergunning of een uittreksel van de gemeente kunnen tonen. Indien de aanvrager langer dan 2 jaar in Nederland woont, hoeft de telex procedure niet te worden gevolgd. Echter moet de aanvrager kunnen aantonen langer dan 2 jaar in Nederland te wonen, door middel van een historisch uittreksel van de gemeente waarop duidelijk de vestigingsdatum in Nederland staat genoemd.

UK PASPOORT HOUDERS KUNNEN GEEN VISA AANVRAGEN IN NEDERLAND

Belgische of Duitse paspoorthouders die in NL voor een NL bedrijf werken dienen in hun eigen land het Indiase visum aan te vragen.

Duur aanvraag

ca. 5 – 10 werkdagen

Prijs leges*

tot € 259,10 Let op! Het afgeven van een 12 of 60-maanden visum is een beslissing van de Consul, als dit niet wordt toegekend is er geen restitutie mogelijk.

Spoedprocedure

Spoed is niet altijd mogelijk. Spoedaanvragen zijn alleen mogelijk indien u kunt aantonen binnen 72 uur naar India te reizen. Een spoedaanvraag wordt door de ambassade niet dezelfde dag nog afgegeven. Uitgifte van deze visa geschiedt altijd pas ná 17.00 uur. Spoedaanvragen zijn alleen mogelijk als de reden van de reis ‘Business’ is, alle andere benamingen voor een bezoek, zoals trainingen/workshops/conference etc. worden niet geaccepteerd voor een spoed aanvraag. Non Government Organizations zijn uitgesloten voor spoed aanvragen, ook al is het doel ‘Business’.

€ 229,10

* excl. BTW en bemiddelings- en afhandelingskosten, not applicable for Non Dutch passport holders

 

Word icoon

 

Letter of Guarantee

PDF icoonTelex for non Dutch passport holders

PDF icoonVerklaring 2e paspoort

PDF icoonPre-check opdracht formulier

PDF icoonVisum opdracht formulier